fw-1

Specialist in het begeleiden van mensen

fw-1

Psychotherapie & Coaching

fw-1

Authenticiteits-ontwikkeling

Mindfulness

De kern van Mindfulness is dat we ons laten meeslepen door gedachten en gevoelens die te maken hebben

met het verleden, de toekomst of wat er in het heden anders zou moeten zijn. Daardoor verliezen we de aandacht voor het huidige moment, het nu. We beleven het leven veel intenser. We zijn ons bewust van het ‘ware leven’ en beseffen dat we niet vanzelfsprekend hoeven mee te gaan in de oneindige dramatiek van onze problemen.

Aandachtgericht bewustzijn, tegenwoordigheid van geest, is een levensvisie en een meditatietechniek, die je leert bewuster en met aandacht te leven. Het is een integratie van westerse psychologische kennis en boeddhistische principes. Het is een systematische methode om te leren omgaan met stress, piekergedachten, pijn, depressie enz. Mindfulness wordt vanwege de praktische mogelijkheden medisch erkend en toegepast. Authenticum combineert Mindfulness met ademtherapie.

 

Mindfulness is van oorsprong een oosterse meditatietechniek. Ze werd aangepast en in het Westen  geïntroduceerd door Jon Kabat-Zinn. Kabat-Zinn deze was hoogleraar aan het gezondheidscentrum van de Universiteit van Worcester, Massachusetts Amerika. Hij richtte in de jaren 70 de Stress Reduction Clinic op en ontwikkelde een unieke techniek om stress en stressgerelateerde aandoeningen te behandelen. Kabat-Zinn noemde zijn behandelingsprogramma Mindfulness Bases Stress Reduction.

Onderzoek heeft uitgewezen dat zowel psychische als fysieke klachten significant afnamen door Mindfulness training. Daarnaast bleken cliënten een beter zelfbeeld te ontwikkelen en positiever te worden.

In een training van 8 weken leert u constructiever omgaan met uw levensproblematiek en leert u vaardigheden aan waarmee u stress en onmacht leert verminderen.