fw-1

Specialist in het begeleiden van mensen

fw-1

Psychotherapie & Coaching

fw-1

Authenticiteits-ontwikkeling

Creatieve Therapie

Creatieve therapie is een effectieve therapie voor mensen die een sclecht contact hebben met hun emoties en moeite hebben deze te benoemen. Het doel van creatieve therapie is het erkennen van problemen en het vervolgens in gang zetten van processen van acceptatie, verandering en persoonlijke ontwikkeling d.m.v. schilderen, tekenen en beeldend werk. Gevoelens worden tijdens creatieve therapie op non-verbale wijze geuit. Het kan inzicht geven in innerlijke conflicten en kan verwerking bevorderen.

Tijdens creatieve therapie is men actief en fysiek bezig met klachten. Het biedt een veilige manier om te experimenteren met het uiten van emoties. Het non-verbale aspect van de therapie creƫert wat afstand, waardoor het gemakkelijker wordt om gevoelens bloot te leggen en te delen. Ook kunnen in een beschermde omgeving conflictsituaties worden uitgeprobeerd en persoonlijke grenzen worden opgezocht en verlegd.

Verder stimuleert het creatief bezig zijn de vatbaarheid voor nieuwe manieren van kijken naar problemen en oplossingen. Artistiek talent is voor creatieve therapie niet nodig. Het artistieke resultaat is bij creatieve therapie immers niet het doel, maar een middel tot ontwikkeling en genezing.