Over Anita

Anita Laumann (Enschede, 1962) had al op jonge leeftijd een passie voor kunst. In het bijzonder schilderkunst, theater en vormgeving in mode.
Zij volgde lessen in compositie, modeltekenen en vrije expressie bij Franco Soro. In Italië werkte ze samen met Giuliano Rossi. Haar schilderwerken kenmerken zich door een expressief kleurgebruik.

Anita Laumann

In haar composities grijpt ze vaak terug op oude culturen. Haar werken zijn fantasieën van abstracte gemengde technieken met gedetailleerde figuratieve expressies als thema. In 2003 ontwierp zij ter gelegenheid van de opening van het culturele seizoen in Enschede, een choreografie. Deze choreografie was geïnspireerd op het werk en de expositie van kunstwerken van Franco Soro.
Anita Laumann schreef ook diverse scripts voor muziektheater. Sinds 2000 werden hiervan uitgevoerd Fabulous Friends (2001), Hotel Copacabana (2002), Viva las Vegas (2003), Disco Inferno (2004), The Love Boat (2006). Deze werden uitgevoerd door muziektheatergroep A Muse in de Twentse Schouwburg in Enschede.

Anita Laumann combineert haar artistieke werkzaamheden met haar praktijk voor psychotherapie en coaching. Zij heeft zich onder andere bekwaamd in het toepassen van kunstzinnige en expressieve therapievormen voor het begeleiden van mensen in veranderingsprocessen.

In opdracht van de Jan Gerard Palm Music Foundation heeft Anita een schilderij gemaakt van Jan Gerard Palm. Dit ter gelegenheid van het concert van Jan Gerard Palm op 1 november 2008 in de Dilligentia in Den Haag, waarbij ook Hare Majesteit Koningin Beatrix aanwezig was. Antiliaans dagblad

Op Zondag 18 januari heeft Anita een expositie georganiseerd voor Franco Soro, in het pand van Professional Business Coach. Zij heeft de thema’s kunst en communicatie met elkaar verbonden. Franco heeft het menselijk lichaam gebruikt als middel tot communicatie waardoor de expositie “Expressione del Corpo” is ontstaan. Website van Franco Soro